MUNKATÁRSAK

Pusztai Gabriella

Dr. Pusztai Gabriella történész

A Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ igazgatója. Magyar-történelem szakon végzett 1988-ban a József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. Muzeológusaként kutatási, gyűjtési területe a kézműves ipartörténet, vagyis a céhek kialakulása, a kunszentmártoni iparos réteg jelentősége és szerepe a város fejlődésében, az ipartestület időszaka, a kisipar története. Másik kutatási területe a magyar orvosok tevékenysége az Európán túli területeken. E témából szerzett 2009-ben PhD fokozatot a Szegedi Egyetem.

Hegedűs Krisztián

Hegedűs Krisztián történész- néprajzkutató
A Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ általános igazgatóhelyettese. 2002-ben végzett történelem tanári szakon. 2004-óta dolgozik a Helytörténeti Múzeumban. 2014-ben néprajz alapszakos diplomát végzett a Szegedi Tudományegyetemen. A helytörténeti kutatások mellett, a Nagykun Kerület, a kerületi közigazgatás, az igazságszolgáltatás történetével foglalkozik. Tevékeny részese a múzeumi gyűjtemény gyarapításának, feldolgozásának (kézműves műhelyek gyűjtése). Előkészíti és rendezi az időszaki kiállításokat, részt vesz a rendezvények megszervezésében, lebonyolításában.

e-mail: hegekrisztian@gmail.com

Harangozóné Tóth Éva

Harangozóné Tóth Éva andragógus

1991 óta dolgozik az intézményben. Szakképzett gyűjteménykezelőként végzi a gyűjtemények felügyeletét, rendszerezi és állagmegóvás szempontjából is ellenőrzi a raktári állományt. 2000 óta feladata a közművelődési és múzeumpedagógai munka koordinálása. 2010-ben végzett andragógia szakon.2014-ben-tevékenységének köszönhetően-múzeumunk az Emberi Erőforrás Minisztériuma Múzeumpedagógiai elismerő oklevelét kapta. Szervezésében zajlik a Szent Iván éj, a Kulturális Örökség Napjai, a Múzeumok Őszi Fesztiválja, valamint egyéb a kiállításokhoz, rendezvényekhez kapcsolódó programok.

FeherEdit
Kissné Fehér Edit

Kissné Fehér Edit történész- segéd muzeológus

1993-ban végzett az Eszterházy Károly Tanárképző főiskolán történelem- ének-zene szakon. Egyetemi tanulmányait a Miskolci Tudományegyetemen történelem szakon folytatta, majd 2000-ben végzett történelem szakos bölcsész- középiskolai tanárként.1993-tól a Kunszentmártoni középiskolában tanított. 2015-től a kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum munkatársa. Előadásokat és kiállításokat szervez és rendez, részt vesz az intézmény közművelődési feladataiban. A helytörténeti kutatások során érdeklődési területe a kunszentmártoni vendéglátás, a kunszentmártoni csendőrség története.