MUNKATÁRSAK

Pusztai Gabriella

Dr. Pusztai Gabriella történész

A Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ általános igazgatóhelyettese. Magyar-történelem szakon végzett 1988-ban a József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. Muzeológusaként kutatási, gyűjtési területe a kézműves ipartörténet, vagyis a céhek kialakulása, a kunszentmártoni iparos réteg jelentősége és szerepe a város fejlődésében, az ipartestület időszaka, a kisipar története. Másik kutatási területe a magyar orvosok tevékenysége az Európán túli területeken. E témából szerzett 2009-ben PhD fokozatot a Szegedi Egyetem.

Hegedűs Krisztián

Hegedűs Krisztián történész- néprajzkutató
A Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ igazgatója. 2002-ben végzett történelem tanári szakon. 2004-óta dolgozik a Helytörténeti Múzeumban. 2014-ben néprajz alapszakos diplomát végzett a Szegedi Tudományegyetemen. A helytörténeti kutatások mellett, a Nagykun Kerület, a kerületi közigazgatás, az igazságszolgáltatás történetével foglalkozik. Tevékeny részese a múzeumi gyűjtemény gyarapításának, feldolgozásának (kézműves műhelyek gyűjtése). Előkészíti és rendezi az időszaki kiállításokat, részt vesz a rendezvények megszervezésében, lebonyolításában.

e-mail: hegekrisztian@gmail.com

Harangozóné Tóth Éva

Harangozóné Tóth Éva andragógus

1991 óta dolgozik az intézményben. Szakképzett gyűjteménykezelőként végzi a gyűjtemények felügyeletét, rendszerezi és állagmegóvás szempontjából is ellenőrzi a raktári állományt. 2000 óta feladata a közművelődési és múzeumpedagógai munka koordinálása. 2010-ben végzett andragógia szakon.2014-ben-tevékenységének köszönhetően-múzeumunk az Emberi Erőforrás Minisztériuma Múzeumpedagógiai elismerő oklevelét kapta. Szervezésében zajlik a Szent Iván éj, a Kulturális Örökség Napjai, a Múzeumok Őszi Fesztiválja, valamint egyéb a kiállításokhoz, rendezvényekhez kapcsolódó programok.

Habi Csilla történész- segéd muzeológus

Habi Csill
CzakóHabi Csilla

2018 óta áll a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ alkalmazásában. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi karán szerezte meg alapfokú diplomáját, történelem szakon, jelenleg pedig a szegedi néprajz tanszék mester szakán végzi tanulmányait. Segédmuzeológusként többek között a gyűjtemények nyilvántartásáért, állapotáért és digitalizálásáért felel, részt vesz kiállítások szervezésében, létrehozásában, konferenciák szervezésében. Emellett nemzetközi pályázatok felügyelésében és lebonyolításában vesz részt.

Vass-Bathó Beatrix természetvédelmi mérnök – segéd muzeológus

Vass-Bathó Beatrix

2017 óta áll a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ alkalmazásában. A Szent István Egyetem Természetvédelmi mérnöki MSc szakán szerzett diplomát 2017-ben, 2018-ban a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ „Kiállítás-rendezés A-Z-ig: az ötlettől a megvalósításig a közoktatás szolgálatában” című képzésen szerzett tanúsítványt, kiválóan megfelelt eredménnyel. Segédmuzeológusként részt vesz az időszaki kiállítások szervezésében, létrehozásában, az intézmény közművelődési feladatainak ellátásában. Előadásokat szervez, pályázatkezelési feladatokat lát el, valamint természettudományos múzeumpedagógiai foglalkozásokat tart.