Blog

Múzeumbarát tábor a Helytörténeti Múzeumban

            2022. május 30. és június 3. között rendeztük meg múzeumi táborunkat az óvodás korosztály részére, aTOP-5.3.1-16-JN1-2017-00004 azonosítószámú, a helyi identitás és kohézió erősítése a Kunszentmártoni járásban elnevezésű projekthez kapcsolódóan. A részt vevő gyermekek száma 25 fő volt.             Táborunkat minden évben egy bizonyos tematika köré szervezzük, ebben az évben az népi építészetet jelöltük meg témaként. Az öt nap alatt változatos módon, különböző módszerekkel ismertettük meg velük ezt a területet: kirándulásokkal, múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozásokkal, táncházzal stb.             Az első […]

Tovább olvasom...

Your Treasure – Our Treasure: Második képzés Spanyolországban

Októberben az Erasmus+ 2019-HU01-KA01-KA204-061105 “Your Treasure – Our Treasure” projekt keretén belül Spanyolországban jártunk, ahol az AIFED szervezet képzésén vettünk részt. Két jó gyakorlattal ismerkedtünk meg, mely abban segíti a múzeumokat és a kultúrában dolgozókat, hogy miként találjuk meg a kapcsolatot az idős korosztály felé, hogyan lehet önkéntességre ösztönözni az időseket. E mellett megismerkedtünk a Gardening in Europe programmal, amelyben idős önkéntesek ismerkedhettek meg más kultúra növényi kincseivel és múltjával, különböző termesztési módokkal.

Tovább olvasom...

Your Treasure – Our Treasure: Első képzés Görögországban

Múzeumunk munkatársai az Erasmus+ 2019-HU01-KA01-KA204-061105 “Your Treasure – Our Treasure” projekt keretén belül Szeptemberben Görögországban jártak, ahol az Active Citizens Partnership szervezet képzésén vettek részt. A résztvevők két jó gyakorlattal ismerkedtek meg, mely abban segíti a múzeumokat és a kultúrában dolgozókat, hogy miként találják meg a kapcsolatot az idős korosztály felé, s segítsék őket az általuk szervezett programokkal, eseményekkel.

Tovább olvasom...