Júniusi programok a múzeumban

Nyárindító rendezvényünket, a Múzeumok Éjszakáját június 22-én tartottuk, melynek kiegészítő programja az idén második alkalommal megrendezett Veterán Járművek Találkozója volt. A délután zajló autós és motoros versenyre sokan érkeztek a kiszámíthatatlan idő ellenére is, mi pedig káprázatosan szép veterán járműveket láthattunk. 

Fesztiválunk második része a Nyomás utánunk a 70-es, 80-as évekbe címet viselte, hiszen a kor szellemét kívántuk megidézni. Számos programmal készültünk az érdeklődőknek. Megtekinthették a múzeum kiállításait, beleértve az esemény idejére készített kamarakiállításainkat (Pannónia Szőrmegyár, Tisza Cipőgyár és Retro kiállítás), ingyenes tárlatvezetést tartottunk; családi vetélkedőn, kahoot-kvízen tehették próbára ismereteiket a látogatók. EB-sarokkal kedveskedtünk a futball szerelmeseinek, kézműveskedéssel, diavetítéssel, múltidéző játszótérrel a gyermekeknek, látványsütödét üzemeltettünk a kunszentmártoni Nőklub jóvoltából. Fellépőink a nagyszínpadról szórakoztatták a közönséget, Az Egyszervolt Mesezenekar gyermekműsorral, a Kunszentmártoni Fúvószenekar a 70-es évek slágereivel, a Dalma Dance táncosai pedig látványos táncbemutatóval színesítették programunkat.

Sajnos, az esemény további részét nem tudtuk megtartani a viharos idő miatt, de így is nagy öröm volt számunkra, hogy ekkora érdeklődés volt programjaink iránt.

Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki valamilyen formában támogatta rendezvényünket, Holló István úrnak, aki a Veterán Járművek Találkozóját megszervezte, valamint Óberna Istvánnak, aki a friss, hideg szódát biztosította.