Őszi est a múzeumkertben – VI. Tiszazugi Gyümölcspárlatok Versenye

2023. szeptember 23-án tartottuk őszi fesztiválunkat, melynek egyik legnépszerűbb programeleme a Tiszazugi  Gyümölcspárlatok Versenye volt.

Idén 66 párlatot neveztek a megmérettetésre nehéz helyzetbe hozva ezzel a zsűrit, hiszen a hét tagból álló bizottságnak finomabbnál-finomabb pálinkákat kellett rangsorolnia.

16 arany, 15 ezüst és  14 bronzérem született a verseny során, valamint megválasztásra került a Tiszazug Legjobb, Tiszazug Legkülönlegesebb és Kunszentmárton Legjobb Pálinkája is.

De nem csupán a párlatoknak rendeztünk megmérettetést, hanem mindenkinek, aki elég kreatívnak érezte magát otthona dekorációjának elkészítéséhez. Pályázatunkban olyan műveket vártunk, amelyek őszi hangulatba öltöztetik  kertünket, ugyanakkor az alapanyagok, technikák terén szabad kezet adtunk.

A hozzánk látogatók változatos programjaink közül válogathattak. A gyermekek részére a Hahota Gyermek Színház készült egy igazán látványos és izgalmas előadással, majd a Mosolyudvar Népi Játszótér játékait, a lufihajtogatást, a sétalovaglást, a hagyományos betakarítási munkákat és a kézműves foglalkozásainkat is kipróbálhatták.

Rendhagyó „lámpás” tárlatvezetésünk nagy érdeklődésre tett szert, melyet intézményünk igazgatója, Hegedűs Krisztián szervezett és tartott az est folyamán több alkalommal is.

Záróprodukcióként a Pedrofon Rock and Roll zenekar koncertjét élvezhették az esőben is kitartó vendégeink.

A rendezvény ideje alatt látványsütöde működött a kunszentmártoni Nőklub jóvoltából, melyet ezúton köszönünk, és hálásan köszönjük mindenkinek, aki egy kicsit is hozzájárult rendezvényünk sikeréhez!