Kunszentmártoni barangoló

A zárvatartás ellenére a múzeum munkatársai az ünnepi időszakban is igyekeztek egy kis kulturális, aktív kikapcsolódási lehetőséget biztosítani Kunszentmárton lakosságának.

December 23-án indult a Kunszentmártoni barangoló című menetleveles kvízjátékunk, melyre 19 csapat regisztrált. A közel három hét alatt végül 13 csapat küldte be megfejtéseit 2021. január 11-ig. A résztvevőknek le kellett tölteniük egy menetlevelet és hozzá egy térképet, majd indulhattak is a 10 megadott helyszínre. Az egyes állomásokon egy-egy betűt kellett megtalálniuk, amik az utolsó állomás helyszínét adták ki. A betűket különböző feladványok rejtették, melyek között volt könnyebb, például egy eszperente meghatározásból, vagy egy versikéből kellett rájönni a keresett szóra, melynek egy betűjére volt szükség. Aztán volt nehezebb, időigényesebb feladvány, mint a könyvtári kódfejtés, ahol egy könyv segítségével kellett dekódolni egy üzenetet, melynek a betűit egy 3 tagú számsor rejtette oly módon, hogy az első az oldalszámot, a második a sort a harmadik pedig a betű helyét jelölte a sorban. Az utolsó állomás feladatmegoldásához pedig egy kicsit vállalkozó kedvűnek és kreatívnak kellett lenni, ott a feladat az volt, hogy egy általunk megadott 1930-as évekből való Kunszentmártonban készült családi fotót kellett újraalkotniuk a játékosoknak.

Az újraalkotott beérkezett képeket egy háromtagú zsűri (Harangozóné Tóth Éva, Hegedűs Krisztián, Pusztai Gabriella) bírálta és állított fel sorrendet közöttük, melyek végül pontszámok formájában adódtak hozzá a feladatok pontjaihoz.

Mindezek alapján a következő eredménnyel zárult a játék:

I. helyezett: Fazekas Ádám (Adam’s Family); nyereménye 30.000 Ft értékű vásárlási utalvány és 20.000 FT értékű tárgyi ajándék

II. helyezett: Goller Imola (Karantén kalandorok); nyereménye 20.000 Ft értékű vásárlási utalvány

III. helyezett: Vass Zoltánné Tasi Gabriella (VASSAKARAT); nyereménye 10.000 Ft értékű vásárlási utalvány

A kreatív feladat zsűrije különdíjat ítélt az egyedi módon újraalkotott képért Hegyi Edit (Csipet csapat) számára.

Gratulálunk minden kedves játékosnak a kitartó munkájukért és külön gratulálunk a nyerteseknek elért eredményeikért. A résztvevők pozitív visszajelzései ösztönzőleg hatottak ránk, így tervezzük, hogy hasonló megmérettetésekkel fogjuk még aktivizálni Kunszentmárton lakosságát. Tartsanak velünk legközelebb is!

További beküldött újraalkotott képek:

Dr. Tornyi Sándorné, Detektívek

Komlós Péter, KOKU

Kovács Adrienn, Törpék

Szűcs Borbála, Szűcsék

Turi Lilla, Csillogó motor

Czakó Ferenc, Teknősök

Imre Nikolett, Bari brigád

Nálhi György, Dinó család