Generációk találkozása a múzeumban

A július elején kezdődő honismereti táborban a gyerekek az idősek klubjából érkező kedves vendégeinkkel beszélgettek, játszottak. A fiatalok hallhatták, hogyan építették valamikor a lakóházakat, az istállókat, ólakat, hogyan és mivel játszottak a ház körül a kisfiúk, kislányok.  A beszélgetés és a közös játék alatt kiderült, a fiatalok meglepően sokat tudnak nagyszüleik életéről, múltjáról. A tiszteletbeli nagymamák és unokák között egy délelőtt alatt kapcsolatok, barátságok szövődtek. Szeretnénk még sok ilyen találkozót!

A találkozó során megannyi hasznos tapasztalatot szereztünk a 65 év fölötti korosztállyal, melyeket az Erasmus+ Your Treasure – Our Treasure projektünkben is alkalmazni tudunk.


Vendégeink voltak az idősek klubjából: Balogh Istvánné, Imre Istvánné, Gácsi Istvánné, Kiss Irén, Kardos Mártonné, Szabó Jánosné 
Köszönjük Horváth Mariannak, az idősek nappali ellátása szakmai vezetőjének és a Kunszentmártoni Szociális Ellátási Központnak, hogy biztosították, szervezték vendégeink eljutását a múzeumba!

Egy nyári délelőtt a múzeumi táborban (Készítette Sipos Zoltán)

Generációk találkozása (Készítette Sipos Zoltán)