A kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum vándorkiállítása.
A méz mint az édes íz alapvető hordozója már a kezdetek óta jelen van az emberiség történetében. Az apró repülő rovarok évezredek óta édesítik meg életünket és óvják egészségünket a természet nagylelkűsége által rájuk ruházott képességeik révén. Nap mint nap számtalan olyan terméket használunk, amelyben méhek által előállított anyagok találhatóak. Ha a környezeti ártalmak és az emberi tevékenység miatt a méhek eltűnnek a földről, vajon tudnánk-e nélkülözni őket? A fontosabb méztípusok és méhtermékek megismerése mindenkinek tanulságos lehet, ezt már csak tetézi a felhasználási területük hihetetlen gazdagsága. A kiállítás a megismerést és a megértést is segíti, hiszen minél többet tudunk a méhekről, annál jobban szeretjük és óvjuk őket, mint a természet egyensúlyának fontos elemeit, életünk megédesítőit.
A tárlat bemutatkozó helyszínei:
Helytörténeti Múzeum, Kunszentmárton: 2018. március 8. – május 19.
Tiszazugi Földrajzi Múzeum, Tiszaföldvár: 2019. március 28. – augusztus 14.
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Budapest: 2019. november 22. – 2020. szeptember
Zempléni Múzeum, Szerencs: 2020. október 09. – 2021. december 31.
Munkácsy Mihály Múzeum, Békéscsaba 2021. február 3. – április 24.
A kölcsönzéssel kapcsolatban érdeklődni az alábbi e-mail címen van lehetőség:
info@muzeumatomlocben.t-online.hu