Révész Márta

Révész Márta
Révész Márta
csipkeverő
  • 5451 Öcsöd, Kossuth út 24.
    +36 56 310 637
    +36 20 360 85 62

Még gyermekként, nagymamámtól és édesanyámtól tanultam a vert csipke-készítést. 1990 óta zsűriztetem munkáimat, amelyek között nagyon sok a legmagasabb népművészeti fokozatú, A kategóriás. Pedagógusként, munka mellett foglalkozom a főleg új stílust képviselő vert csipkék készítésével. Munkáim között megtalálhatók az új stílusú és régi stílust követő lakástextileken kívül az öltözetet kiegészítő mellények, gallérok, illetve egész öltözet ruha.

1991-ben kaptam meg a Népi Iparművész címet. A vert csipke készítése mellett az oktatásával is foglalkozom: nyári táborokban, Békéscsabán a szakiskolában felnőtteknek, illetve gyermekeknek szakkör keretében.

Az évek során sok egyéni és csoportos kiállításon vettem részt, országon belül és külföldön is: Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Angliában, Csehországban, Szlovákiában, női díszmagyar ruháim az olimpia ideje alatt Sydney-ben a magyar kiállítás részét képezték. Angliában, illetve Németországban több alkalommal is személyesen, munkabemutatókon népszerűsíthettem ezt a nagyon szép mesterséget. Tagja vagyok a Magyar Csipkekészítők Egyesületének, a NESZ Csipkekészítők Szakmai Bizottságának, a Békés Megyei Népművészeti Egyesületnek.

Néhány országos pályázaton elért eredményem:

1993. Pro Cultura Renovanda pályázatának 1. díja
1996. Élő Népművészet pályázatán arany oklevél
2000. Élő Népművészet pályázatán arany oklevél
2005. Élő Népművészet pályázatán Gránátalma díj