Papp Józsefné

Papp Józsefné szűcsmester

szűcsmester

  • Kunszentmárton, Kossuth L. út 36.
    Cserkeszőlő, Fürdő út
    +36 20 573 74 34

Papp Józsefné vagyok, leánykori nevem: Stuhl Ilona. 1954-ben születtem. A középiskola elvégzése után, 1973-ban a budapesti Pannónia Szőrme Gyárban helyezkedtem el. Itt sajátítottam el a szakma fortélyait.

1974-ben, amikor a Pannónia Szőrme IV. számú gyáregysége elkészült, visszajöttem Kunszentmártonba. Az irhavasaló műhelyben először szortírozóként, csoportvezetőként, majd művezetőként dolgoztam. Ezután áthelyeztek a műszaki fejlesztésre, ahol különböző újításokat végeztem, amiért több esetben kitüntettek.

1982-től férjem, Papp József főállású szűcs kisiparosként dolgozott a városban. 1988-tól magam is a saját műhelyünkben dolgoztam főállásúként. A kezdet kezdetén a szőrmekikészítés volt a fő profilunk, csak az 1990-es évek elején álltunk át a konfekcionálásra és a kereskedelemre. 2003 februárjától, férjem halála után én vettem át lányaimmal a műhely és az üzlet irányítását. Azóta Cserkeszőlőben és Kunszentmártonban is folytatjuk az értékesítést.

Különböző nemzetközi vásárokon is részt veszünk, valamint téli vásárokon is értékesítjük saját termékeinket. Szakmánknak nem kedvez a globális felmelegedés, egyre nehezebbé teszi a piacon az eredményes tevékenység folytatását. Egyedi megrendelésekkel elégítjük ki vásárlóink igényeit. Próbálunk a változó divat- igényekhez igazodni.

Készítünk irhakabátokat, szőrmekabátokat, aprócikkeket (sapka, kesztyű, gallérok, szobacipő) és egyéb kiegészítőket, bőrkabátokat, bőrnadrágokat, mellényeket.